Alla inlägg den 29 juli 2009

Av Marita - 29 juli 2009 19:18


Ja till sist hittade jag fölet,men de går i en hage nära det stora boningshuset och där får man inte gå. Står en skylt om enskild väg, jaja man får väl vänta tills hästarna flyttar till en annan hage då.


Annars går livet sin gilla gång här ute på landet. Började jobba i måndags, känns ganska bra men inte helt ok, faktiskt. Kanske dags att börja tänka på något annat. Det får jag nog göra ändå om 2 år då vår son går ut gymnasiet, gubben är ju inte hemma alla dagar i veckan eftersom han jobbar i hela södra Sverige. Och hundarna kan inte vara ensamma alla de timmar man jobbar, men vi får se.


På morgonen var jag som vanligt i skogen med mina hundar. Men denna morgon vände jag fort som ögat, det kom nämligen utrusandes 7-8 vildsvinskultingar ungefär 5 meter framför oss. Usch bara inte mamma svin kommer också, hann jag tänka, men det gjorde hon inte. Ja lite läskigt faktiskt.


Ikväll vågade jag inte gå den vägen så det blev en annan runda istället,utan att se några vildsvin eller de andra skogsdjuren som bor där inne.

I morgon får vi se vart vi ska gå, den saken sover vi på :)


Idag var jag och Ida i Kalmar och handlade lite.

Ska prova ett nytt foder på Einar, han lider av dålig mage med jämna mellanrum. Han äter ett foder 6-8 månader ungefär sedan är det dags för diareé eller väldigt lös avföring.

Vissa dagar kan han bajsa upp till 8-10 gånger och 90 % av gångerna rinner det ur honom.

Nu är det dags igen, har hållt på med ris och pasta man köper hos veterinären.

Det blir nu sista foderbytet och fixar han inte det fodret så blir det endoskopi på djursjukhuset.

Han har varit på olika undersökningar och det är konstaterat att han är allergisk mot dammkvalster och förrådskvalster. Rådet är ju som alltid vid sådan allergier, håll rent, tvätta tyger och plädar,våttorka golven varje dag, spola av hunden ofta, precis som hos oss människor.


Finns det vårdbidrag för att sköta om sin hund :)

Nä, tänkte väl det, men ibland önskade man faktiskt det.


Men diareé på en Briard med denna päls, ja ni kan tänka er själva hur han ser ut ibland i rumpan. USCH!!!!

Det nya fodret heter Advance Sensitive, så nu får vi se om sådär 6-8 månader eller innan hur magen fungerar.

Japp bara att hålla tummarna denna gång också :)


Ellie är som vanligt, ingen dålig mage på den hunden inte, verkar som om hon har plåtmage. Den hunden kan äta vad som helst utan att få minsta tecken på diareé. Konstigt tycker jag, de är ju ändå helsyskon.


Nu kommer husvagnen hem från Öland också. Otto och några kompisar har varit där och campat några dagar. De har nog skött sig för ingen på campingen har ringt hem, skönt :)

Killarna är ju bara 17 år och på vissa campingar på Öland är åldersgränsen 23 år. Finns nog goda skäl att det är så hög åldersgräns.

Nu ska jag ut till vagnen och kolla så den är hel också, man vet aldrig :)


Kramen till alla


Ovido - Quiz & Flashcards